Voor een vrijblijvende afspraak bel 020-7741109

Stresspreventie

Met stresspreventie voorkomt u stress bij uw werknemers. Wij merken dat werknemers en managers veel stress ervaren, maar niet goed weten hoe ze dit kunnen verminderen. Bots BodyWorks reikt werknemers verschillende middelen aan om stress te verminderen.

Wat doet stress met je lichaam?

Stress betekent dat je langdurig onder hoge spanning functioneert. Door langdurige stress maakt het lichaam lange tijd cortisol aan. Door teveel cortisol in het lichaam slapen mensen slechter en verzwakt het immuunsysteem. Mensen worden vatbaar voor ziektes, zowel lichamelijk als geestelijk (virussen, burn out, depressie). Deze vicieuze cirkel van teveel cortisol en te weinig oxytocine (wat bijvoorbeeld wordt aangemaakt bij stoelmassage) moet doorbroken worden. Daarna kan men zich weer ontspannen.

Hoe kun je stress verminderen?

Wij bieden een aantal methoden aan die wetenschappelijk onderbouwd zijn en waar veel vooruitgang mee wordt geboekt.

Training Stressherkenning voor Leidinggevenden

Hoe herken je stress-signalen bij jezelf en bij je medewerkers, hoe ga je hierover in gesprek en wat kun je hier aan doen. Dat zijn onderwerpen die in deze training van twee dagdelen aan de orde komen.

Stoelmassage

Tijdens een stoelmassage maakt u oxytocine aan, ook wel het ontspanningshormoon genoemd. De hartslag, bloeddruk en ademhaling gaan direct omlaag. Een perfect middel tegen stress.

Mindfulness

Met mindfulness leren werknemers hun hoofd leeg te maken. Tijdens het werk draait het hoofd overuren, met vaak repeterende gedachten. De werknemer kan zich niet blijven focussen op het werk. Mindfulness zorgt ervoor dat de deelnemers zich uiteindelijk beter kunnen concentreren op hun werk.

Bedrijfsyoga

Bedrijfsyoga brengt werknemers in beweging. Het is ook bedoeld voor de groep werknemers die niet zo gemakkelijk in beweging komt. Bedrijfsyoga is gemakkelijk te organiseren. Er zijn geen investeringen in ruimtes of apparatuur noodzakelijk. Yoga ontspant lichaam en geest. Na inspanning volgt ontspanning.

Direct een afspraak maken?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of de kosten? Neem dan contact met ons op

Freekje Bots Naam: Freekje Bots
Bedrijf: Bots BodyWorks
Mail: info@botsbodyworks.nl
Telefoon: 020-7741109

* Verplichte velden