Voor een vrijblijvende afspraak bel 020-7741109
botsbodyworks-gezondheidsmanagement

Werkplekonderzoek: ter preventie van fysieke klachten en verzuim

Werkplekonderzoek wordt ingezet ter preventie, bij knelpunten, klachten of verzuim. Fysieke belasting, een ongunstige werkhouding en stress zijn belangrijke voorspellers voor klachten en verzuim. Een ontspannen werkhouding, zowel geestelijk als lichamelijk, is belangrijk. Het werkplekonderzoek geeft hierbij een goed inzicht. Daarnaast zetten we het werkplekonderzoek ook in ten behoeve van de wettelijk verplichte Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Wat is een werkplekonderzoek

Bij een werkplekonderzoek beoordeelt een senior ergonoom/fysiotherapeut de werksituatie en geeft advies en begeleiding. Werknemers krijgen inzicht in de juiste indeling van de werkplek en fysieke en geestelijke belastingen. Na een werkplekonderzoek kunnen werknemers zelf de werkplek instellen en weten ze hoe ze gezond kunnen werken. Hiermee worden fysieke klachten verminderd of zelfs voorkomen.
 

Werkplekonderzoek bij werkgerelateerde klachten

Als een werknemer al werkgerelateerde klachten heeft, is het werkplekonderzoek uitgebreider. De werkplekinstelling, de werkhouding, maar ook gedragsmatige aspecten nemen we dan mee in het onderzoek. Waar nodig betrekken we de leidinggevende en nemen we contact op met de fysiotherapeut of andere betrokken specialisten.

Ergonomisch meubilair

We hebben veel ervaring met het geven van werkplekonderzoek en advies. In de rapportage van het werkplekonderzoek geven we indien nodig gericht advies over ergonomisch meubilair dat vanzelfsprekend aan de huidige NEN-normen en arbo-wetgeving voldoet.

Ergocoach beeldschermwerk

Bedrijven kiezen er ook voor om werknemers op te leiden tot ergocoach. De ergocach geeft adviezen aan collega’s over het gezond uitvoeren van beeldschermwerk. Eenvoudige vragen over werkplekinstellingen en werkhouding kunt u dan intern oplossen. De training tot ergocoach wordt in company gegeven.

Wilt u zelf al aan de slag met de juiste inrichting van de werkplek of bent u een thuiswerker? Kijk op deze website van de RSI-vereniging.

Ervaring

Vaste klanten waar wij werkplekonderzoek uitvoeren en ergonomisch advies geven zijn: Ymere, Leger des Heils, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, DSI, Broadcast Text en een groot advocatenkantoor.

Direct een afspraak maken?

Wilt u meer weten over onze werkwijze of de kosten? Neem dan contact met ons op

Freekje Bots Naam: Freekje Bots
Bedrijf: Bots BodyWorks
Mail: info@botsbodyworks.nl
Telefoon: 020-7741109

* Verplichte velden